joi, 29 decembrie 2011

Craciunul nr 3

A trecut si cel de-al 3-lea Craciun cu Danut. A fost si cel mai reusit Craciun de pana acum, pentru ca e in sfarsit suficient de mare sa inteleaga cate ceva.

Primul eveniment legat de Mos Craciun de anul acesta a fost cand am primit scrisoarea de la Mosu, pentru care ii multumim inca o data Adei de la www.injoaca.ro. A fost prima lui scrisoare, nici de Mos Craciun nu stia inca prea multe, dar s-a bucurat de stelutele magice puse in plic de secretara Mosului.De fapt insa, la noi in casa Craciunul a venit de pe la inceputul lui noiembrie, de cand au inceput repetitiile pentru serbare la gradinita si a cantat si acasa obsesiv "Mocaciun cu plete galben", "Motova" (Sorcova), Saniuta, ba chiar si We wish you a Merry Christmas.

Pe 17 decembrie am avut serbarea. El avea "rol" de bradut, adica de spus o poezie scurta:
"Iar eu sunt bradutul care
Vesnic verde eu raman
Sa ma impodobiti cu totii
In sfanta seara de Craciun."

Poezie pe care, pana la serbare, ne-a spus-o de 1000 de ori. La serbare insa nu a mai spus-o singur, ci i-a suflat educatoarea si el a repetat dupa ea. Nu conteaza, oricum a fost adorabil si e mare lucru ca a stat pe scena, a cantat cantecele si a venit la microfon sa spuna poezia. Pentru prima lui serbare, a fost perfect. Sa va mai spun ce ditamai carul de emotii am avut?Cand s-a terminat serbarea si era momentul Mosului, Danut nu a prea vrut sa mai urce pe scena, ci sa ramana cu noi. Dar noi i-am tot aratat ca toti ceilati copii primesc jucarii de la Mosu, asa ca, intr-un final, s-a indurat si s-a dus in brate la Mos Craciun. Si cu ocazia asta mi-am invatat copilul despre prostitutie: faci ceva ce nu vrei sa faci in schimbul unor beneficii materiale.


Pe 22 decembrie am impodobit primul nostru brad impreuna. Pe 26 l-am despodobit, ca prea fusese chinuit saracul brad.
Si pe 24 deccembrie seara a venit Mos Craciun la nasi, cu trenulete Chuggington pentru Danut.A doua zi dimineata, jumatate din sufrageria mea era ocupa de cadoul primit, dar si de un copil caruia ii luceau ochii de bucurie.


Intr-o postare viitoare sper sa va povestesc si cum am trecut eu de la "Eu nu o sa ii spun copilului meu despre Mos Craciun pentru ca este o minciuna si eu nu vreau sa imi mint copilul" la "Uite, Danut, ti-a scris Mos Craciun, hai sa vedem ce zice!". Doar ca ritmul in care reusesc sa scriu pe blog, e posibil ca acea postare sa vina prin iunie.

Craciunul vostru cum a fost?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu