joi, 1 august 2013

Ce faceţi dacă se pierde copilul?

Nu m-am pierdut niciodată de mama când eram copil şi am crezut până nu demult că un părinte responsabil nu are cum să îşi piardă copilul. Părinţii cu copii mai mari mi-au explicat însă că se poate întâmpla şi că e mai bine să înveţi copilul ce să facă în caz că se rătăceşte decât să ai impresia că ţie nu ţi se poate întâmpla. Adevărat. Mai ales că în ultimul timp consider că am un copil suficient de mare încât să mă pot întoarce 3 secunde cu spatele la el, dar îmi dau seama că asta creşte riscul de a ne rătăci unul de altul la un moment dat.

Aşa ca l-am luat la vorbă. I-am spus că dacă vreodată se pierde de mine, să nu se sperie, pentru că sigur mami îl caută şi îl va găsi repede. Să nu mă caute el, ci să rămână pe loc, pentru că aşa îl voi găsi mai repede. Apoi i-am lipit pe toţi pantofii etichete speciale cu numele lui şi numărul meu de telefon. I-am spus că dacă se pierde, să se ducă la o femeie, să îi spună că s-a pierdut şi să o roage să mă sune. Apoi să se descalţe ca să îi da femeii numărul de telefon :))

În teorie, sunt mai liniştită. Am exersat cu el şi pare că ştie ce trebuie să facă. Nu ştiu dacă va ţine minte ce i-am spus dacă într-o zi chiar se va rătăci, dar eu sper că da. De fapt, sper că nu se va rătăci.

PS1. Da, l-am învăţat adresa, dar mi se pare prea mic să îl ajute cu ceva această informaţie. Adica dacă se pierde prefer să stea pe loc să îl caut eu sau adultul însoţitor, nu să plece cu un străin spre casă, unde poate nu e nimeni.

PS2. Etichetele le iau de aici, sunt foarte rezistente. Au şi etichete pentru haine, care se aplică cu fierul de călcat, şi etichete pentru pus pe obiecte


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu